Farbanje kose Banja Luka: promjena koju želite

Ako nekada ne znate šta biste učinili na sebi, a da promjena bude osvježavajuća, predlažemo promjenu boje kose. Statistički podaci kažu da je preko sedamdeset procenata ženske populacije naklonjeno farbanju kose, a danas to nije strano ni muškom dijelu populacije. Kada imate nedoumicu oko odabira boje kose, mi ćemo vam pomoći u tome. Morate, svakako, biti pažljivi ako se odlučujete na farbanje. Osnovni preduslov je da je vaša kosa zdrava i njegovana, jer, ako je oštećena, farba se zadržava kraće i kosa izgleda ružno i suvo.

Kada farbate kosu, kosa je sjajna i zaštićenija od vremenskih neprilika i temperatura koje variraju. Takođe, kada imate izazov manjka sjaja kose, farba će sjaj kose pojačati.

Odabir boje za kosu – farbanje kose Banja Luka

Prilikom odabira boje u koju biste ofarbali vašu kosu, vrlo je bitno da vodite računa o svom prirodnom tenu. Ako je vaš pigment tamniji, trebali biste birati tamnije nijanse. Kod riđeg pigmenta, teže se dobija željena boja, jer crvena boja kose isijava žuti i crveni pigment pri odabiru svjetlijih nijansi boja. Prirodne plavuše bi trebalo da razmišljaju o izvlačenju pramenova, ombre tehnici bojenja kose, flambojažu, balejažu i sličnim tehnikama farbanja. Ako posjedujete rozi ten, razmislite o toplim nijansama ili čak narandžastoj, a ako je vaš ten tamniji, odaberite čokoladne nijanse ili braon nijanse sa crvenim odsjajem.

Šta je balejaž tehnika?

Tehnika farbanja kose, koja teži postepenom, prirodnom izgledu pramenova, gdje se boja više „slika“ po kosi, jeste, zapravao balejaž. Pramenovi se, praktično, prelivaju jedan u drugi i u prirodnu boju kose i dobija se prirodan izgled.

Za razliku od balejaž tehnike, koja nanosi pramenove vertikalno, kod ombre bojenja kose imamo horizontalno nanošenje boje.

I balejaž tehnika i ombre tehnika su vrlo zahvalne za održavanje, jer boje nisu jarke i ne odudaraju od prirodnog izgleda kose.

Danas je posebno popularna pink-ombre boja kose. Pink boja odlično pristaje plavoj boji kose. Ako želite da budete originalni i moderni, a plavuša ste, preporučujemo ovakvo farbanje kose.

Farbanje kose u tamno-braon nijanse

Ova vrsta boje pristaje osobama sa tamnim tenom i obrvama. Ova boja može imati dva osnovna tona: topao i hladan. Osobe sa tenom koji je topliji ili narandžast mogu pdabrati tople tonove tamno-braon farbe. A hladnije tonove birajte ako ste svijetle puti ili ste prirodna svijetla plavuša.

U svakom slučaju, ako ni poslije ovih savjeta niste sigurni za kakvu promjenu na vašoj kosi ćete se odlučiti, dođite kod nas i posavjetujte se sa našim stručnim osobljem frizerskog salona STUDIO PINK.

farbanje-kose-banja-luka